Ondanks hun rijke visserijgeschiedenis eten Nederlanders in vergelijking met de omliggende landen opvallend weinig vis. Zeevis belandt zelden op het bord, laat staan vis van het zoete water. Daar wil journalist en hobbyvisser Jacques Hermus met zijn boek BEET! verandering in brengen.
Het is een zonovergoten najaarsdag
wanneer Jacques
Hermus bij me aan boord
stapt voor een visdag gericht op
baars of snoekbaars. Ondertussen
bespreken we zijn nieuwste boek
BEET!, waarin hij zowel het plezier
van het sportvissen als dat van het
bereiden en eten van zelf gevangen
vis behandelt. Een bijzondere combinatie
aangezien het gros van de
sportvissers in ons land de vangst
levend terugzet. Hermus schrijft al bijna twintig jaar over eten en drinken, maar praat ook over de hengelsport een flink woordje mee. Naast de gangbare technieken en vissoorten komt in zijn boek ook de geschiedenis van het hobbyvissen uitgebreid aan bod.
Klik
hier voor het hele artikel (pdf).